Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- Για να φτιάξουμε τα παστουρμαδοπιτάκια, πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη για το φύλλο. Να υπολογίσετε ότι η ζύμη για να φουσκώσει χρειάζεται αναμονή μίας ώρας.
- Ρίχνουμε την μαγιά στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και περίπου 1,5 φλυτζάνι νερό.
- Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Βγάζουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο, και ζυμώνουμε περίπου 10 λεπτά. Αν η ζύμη κολλάει, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια που ζυμώνουμε.
- Όταν η ζύμη γίνει λεία και εύπλαστη, την βάζουμε σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου για μία ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα, για να φτιάξουμε 4 παστουρμαδοπιτάκια.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντας αλεύρι όπου είναι αναγκαίο.
- Βάζουμε τριμμένο κασέρι κατά μήκος της ζύμης, ακουμπάμε επάνω φέτες ή κομμάτια παστουρμά και σκεπάζουμε με φέτες ντομάτας.
- Διπλώνουμε το φύλλο, σφραγίζουμε τα πλαϊνά, και αλείφουμε με λίγο γάλα ή νερό την ένωση.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε σουσάμι και λίγο τυρί ακόμα.
- Αφού ετοιμάσουμε όλες τις παστουρμαδόπιτες, τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC , τοποθετώντας το ταψί στη μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για περίπου 35΄ μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν.
- Ευχαριστούμε την Αντιγόνη Οζλούτας – Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την πεντανόστιμη συνταγή.