Πατάτες φούρνου τσακιστές

Τραγανές baby πατάτες φούρνου, αρωματισμένες με δεντρολίβανο και σκόρδο. Ιδανικό συνοδευτικό για κεφτεδάκια!

Εύκολη
0:45

4 μερίδες

15 λεπτά

30 λεπτά

τσακιστεσ πατατεσ - τραγανεσ πατατεσ baby φουρνου

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, ώστε να καθαρίσει εντελώς η φλούδα τους.
  2. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με άφθονο νερό, προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μείνουν λίγο σφιχτές στην καρδιά τους.
  3. Σουρώνουμε τις πατάτες και πετάμε το νερό.
  4. Μία-μία τις σπάμε ελαφρά με ένα βαρύ αντικείμενο, ώστε να ανοίξουν στα πλάγια χωρίς να λιώσουν.
  5. Το ύψος της σπασμένης πατάτας πρέπει να είναι λίγο λιγότερο από 1 εκ., για να γίνουν τραγανές στο ψήσιμο.
  6. Λαδώνουμε ρηχό ταψί και βάζουμε μέσα τις τσακιστές πατάτες.
  7. Πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα, ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και αν θέλουμε προσθέτουμε ολόκληρες σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους για πιο έντονο άρωμα.
  8. Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες ώστε να λαδωθούν ομοιόμορφα.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές γύρω-γύρω, σαν τηγανητές.
  10. Σερβίρουμε τις τσακιστές πατάτες με κεφτεδάκια νησιώτικα.

ΜΥΣΤΙΚΑ

Tips

  • Προτιμήστε μικρές baby πατατούλες για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Στραγγίστε καλά τις πατάτες, ώστε να απομακρυνθεί κάθε ίχνος υγρασίας.
  • Για να γίνουν πολύ τραγανές χρειάζονται καλό λάδωμα και σωστό ψήσιμο.
  • Προαιρετικά, προσθέστε μία ή δύο σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους για επιπλέον άρωμα.
Απόρρητο