Πατάτες baby λεμονάτες στο τηγάνι

Υλικά

  • 500 γρ. baby πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού ή κότας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Λίγο λεμόνι
  • Λίγο άνιθο
  • Λίγο θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις πατάτες λεμονάτες, πλένουμε πρώτα τις baby πατάτες με τη φλούδα τους.

Τρίβουμε με το βουρτσάκι τη φλούδα.

Τις βάζουμε σε τηγάνι.

Σκεπάζουμε με κρύο νερό να τις καλύπτει και βάζουμε το καπάκι.

Βράζουμε για 8 με 10 λεπτά για να μισομαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο.

Ρίχνουμε τις πατάτες και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσουν για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να “πιούν” όλο τον ζωμό.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τα βότανα, λίγο χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Τις σερβίρουμε ζεστές.

https://www.argiro.gr/recipe/patates-lemonates/