Κοτόπουλο ογκρατέν με πατάτες & γραβιέρα

Πεντανόστιμο κοτόπουλο ογκρατέν για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Εύκολη
0:50

4

10 λεπτά

40 λεπτά

κοτόπουλο ογκρατέν συνταγη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εκτέλεση

  1. Για το κοτόπουλο ογκρατέν, πρώτα θα ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.
  2. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά.
  3. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κοτόπουλο.
  4. Ροδίζουμε το κοτόπουλο ολόγυρα για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το πράσο & την πιπεριά και σωτάρουμε για 2 -3 λεπτά.
  6. Ρίχνομε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τον μαίντανό και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

ΚΡΕΜΑ

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ.
  3. Βάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7 με 8 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.
  4. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ελέγχουμε το αλατι και το πιπέρι.
  5. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος προσθέτουμε τον κρόκο και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.

ΨΗΣΙΜΟ

  1. Σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος, λαδωμένο ή βουτυρωμένο, στρώνουμε τις μισές πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες. Πρέπει να μισοκαλύπτει η μία φέτα πατάτας την άλλη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες.
  2. Ενδιάμεσα απλώνουμε τη γέμιση κοτόπουλου – λαχανικών.
  3. Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια γραβιέρας.
  4. Καλύπτουμε το κοτόπουλο με μία ακόμη στρώση πατάτας.
  5. Περιχύνουμε με την κρέμα.
  6. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  7. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 περίπου λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο ογκρατέν να ροδίσει σχηματίζοντας ελαφριά κρούστα.
  8. Συνοδέψτε το κοτόπουλο ογκρατέν με μία δροσερή μαρουλοσαλάτα.
Απόρρητο