"
Σερβίρετέ το αχνιστό με φρέσκια σαλάτα και μικροί, μεγάλοι θα το λατρέψουν!

Σερβίρετέ το αχνιστό με φρέσκια σαλάτα και μικροί, μεγάλοι θα το λατρέψουν!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις πατάτες με κοτόπουλο ογκρατέν

  • 6 πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών χτυπημένους
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις πατάτες με κοτόπουλο ογκρατέν

    Για το κοτόπουλο ογκρατέν, βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.

    Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7 με 8 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.

    Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.

    Σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο ή βουτυρωμένο στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη.

    Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες.

    Περιχύνουμε με την κρέμα.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 35 με 40 λεπτά, έως ότου το φαγητό ροδίσει σχηματίζοντας κρούστα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×