Αξιοποίησε περίσσευμα κοτόπουλου, λαχανικών και τυριών που υπάρχουν στο ψυγείο σου και με 10 λεπτά προετοιμασία θα έχεις ένα λαχταριστό κοτόπουλο...

Αξιοποίησε περίσσευμα κοτόπουλου, λαχανικών και τυριών που υπάρχουν στο ψυγείο σου και με 10 λεπτά προετοιμασία θα έχεις ένα λαχταριστό κοτόπουλο ογκρατέν.Σερβίρετέ το αχνιστό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
128

Για το κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα σε καρέ
  • 6 πατάτες βρασμένες κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • 500 γρ. Για την κρέμα
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κοτόπουλο ογκρατέν

    Για το κοτόπουλο ογκρατέν, πρώτα θα ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.

    Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά.

    Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κοτόπουλο.

    Ροδίζουμε το κοτόπουλο ολόγυρα για 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε το πράσο & την πιπεριά. Σωτάρουμε για 2 -3 λεπτά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τον μαίντανό και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

    Για την κρέμα

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ.

    Βάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7 με 8 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.

    Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ελέγχουμε το αλατι και το πιπέρι.

    Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε τον κρόκο και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.

    Για το ψήσιμο

    Σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος, λαδωμένο ή βουτυρωμένο, στρώνουμε τις μισές πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες. Πρέπει να μισοκαλύπτει η μία φέτα πατάτας την άλλη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες.

    Ενδιάμεσα απλώνουμε τη γέμιση κοτόπουλου – λαχανικών.

    Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια γραβιέρας.

    Καλύπτουμε το κοτόπουλο με μία ακόμη στρώση πατάτας.

    Περιχύνουμε με την κρέμα.

    Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

    Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 περίπου λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο ογκρατέν να ροδίσει σχηματίζοντας ελαφριά κρούστα.

    Συνοδέψτε το κοτόπουλο ογκρατέν με μία δροσερή μαρουλοσαλάτα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για κάθε είδος μαγειρέματος
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται