Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Επιλέγουμε μικρές φρέσκιες πατάτες ή baby πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και την φλούδα.
- Σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και την φλούδα λεμονιού.
- Προαιρετικά βάζουμε 2-3 κλωνάρια βότανα να αρωματίσουμε τις πατάτες. Μπορείτε να βάλετε άνηθο.
- Βράζουμε για 15-20’ μέχρι να μαλακώσουν η πατάτα και να τσιμπιούνται.
- Τις βγάζουμε από το βραστό νερό και όπως είναι ζεστές, τις κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
- Αμέσως προσθέτουμε ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το τυρί κρέμα. Τώρα που είναι ζεστές απορροφούν όλα τα υλικά και τις γεύσεις.
- Προσθέτουμε την μουστάρδα το λεμόνι, το ξύδι, την πιπεριά, τις πίκλες αγγουράκι και το κρεμμύδι.
- Ανακατεύουμε.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα άνηθο, μαϊντανό και λίγο σχοινόπρασο.
- Σερβίρουμε ζεστή σαν γεύμα ή κρύα σαν συνοδευτικό.
- Ταιριάζει πολύ το τραγανό μπέικον σαν άρτυμα στο τελείωμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ
- Ψιλοκόβουμε 1 φέτα μπέικον.
- Ροδίζουμε σε καυτό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφήνουμε να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε λίγο πριν σερβίρουμε.
Tips
- Ο χρόνος βρασμού, εξαρτάται από το μέγεθος και την φρεσκάδα του υλικού. Προσοχή δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ γιατί θα λιώσουν στο ανακάτεμα.