Εκτέλεση
Επιλέγουμε μικρές φρέσκιες πατάτες ή baby πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και την φλούδα.
Σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και την φλούδα λεμονιού.
Προαιρετικά βάζουμε 2-3 κλωνάρια βότανα να αρωματίσουμε τις πατάτες. Μπορείτε να βάλετε άνηθο.
Βράζουμε για 15-20’ μέχρι να μαλακώσουν η πατάτα και να τσιμπιούνται.
Τις βγάζουμε από το βραστό νερό και όπως είναι ζεστές, τις κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
Αμέσως προσθέτουμε ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το τυρί κρέμα. Τώρα που είναι ζεστές απορροφούν όλα τα υλικά και τις γεύσεις.
Προσθέτουμε την μουστάρδα το λεμόνι, το ξύδι, την πιπεριά, τις πίκλες αγγουράκι και το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε.
Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα άνηθο, μαϊντανό και λίγο σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε ζεστή σαν γεύμα ή κρύα σαν συνοδευτικό.
Ταιριάζει πολύ το τραγανό μπέικον σαν άρτυμα στο τελείωμα.
Για το τραγανό μπέικον
Ψιλοκόβουμε 1 φέτα μπέικον.
Ροδίζουμε σε καυτό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε λίγο πριν σερβίρουμε.