Για την πατατοσαλάτα
Επιλέγουμε μικρές φρέσκιες πατάτες ή baby πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και την φλούδα.
Σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και την φλούδα λεμονιού.
Προαιρετικά βάζουμε 2-3 κλωνάρια βότανα να αρωματίσουμε τις πατάτες. Μπορείτε να βάλετε δεντρολίβανο άνηθο ή μαϊντανό.
Βράζουμε για 15-20’ μέχρι να μαλακώσει η πατάτα και να τσιμπιέται.
Προσοχή δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ γιατί θα λιώσουν στο ανακάτεμα.
Βγάζουμε τις πατάτες από το βραστό νερό και όπως είναι ζεστές, τις κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
Αμέσως προσθέτουμε ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το φρέσκο τυρί κρέμα. Τώρα που είναι ζεστές απορροφούν όλα τα υλικά και τις γεύσεις.
Προσθέτουμε την μουστάρδα το λεμόνι, το ξύδι, την πιπεριά, τις πίκλες αγγουράκι και το κρεμμύδι ή πίκλες κρεμμυδιού.
Ανακατεύουμε την ζεστή πατατοσαλάτα.
Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα, άνηθο, μαϊντανό και λίγο σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή σαν γεύμα ή κρύα σαν συνοδευτικό σε κρέας και κοτόπουλο, αλλά και σαν γέμιση μέσα σε σάντουιτς.
Σε αυτή την πατατοσαλάτα ταιριάζει πολύ τραγανό μπέικον, σαν άρτυμα στο τελείωμα.
Για το τραγανό μπέικον
Ψιλοκόβουμε 1 φέτα μπέικον.
Ροδίζουμε το μπέικον σε καυτό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε την πατατοσαλάτα με το τραγανό μπέικον, λίγο πριν σερβίρουμε.