Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε τη φλούδα τους.
- Τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
- Βράζουμε αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε 8–10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι και λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, χτυπώντας με σύρμα, μέχρι η σως να πυκνώσει.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν οι πατάτες μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι με προσοχή να μην λιώσουν.
- Τις αραδιάζουμε σε ταψί απλωτά και τις περιχύνουμε με τη σως. Τις αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να ανακατευτούν, για να μη λιώσουν.
- Αφού κρυώσουν, τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε με πιπεριές Φλωρίνης.
- Οι πατάτες όσο είναι ζεστές ρουφούν τη σως μέχρι μέσα.
- Όταν κρυώσουν εντελώς, ανακατεύουμε με κουτάλι και σερβίρουμε.









