Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε τη φλούδα τους.
- Τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
- Βράζουμε αλατισμένο νερό, τις ρίχνουμε μέσα και τις αφήνουμε για περίπου 8 με 10 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας τη με ένα σύρμα, να πυκνώσει.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε καλά.
- Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, με προσοχή να μην τις λιώσουμε, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Τις αραδιάζουμε σε ταψί απλωτά και τις περιχύνουμε με τη σως.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν και δεν τις ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν.
- Αφού κρυώσουν, τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τις πιπεριές Φλωρίνης.
- Οι πατάτες όσο είναι ζεστές ρουφούν τη σως μέχρι μέσα.
- Αφού κρυώσουν, τις ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.