Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα

Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα με αυγά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου Άλλη μια υπέροχη εκδοχή για πατατοσαλάτα με γιαούρτι που θα αγαπήσετε! Σερβίρεται δροσερή σαν ορεκτικό η ζεστή σαν συνοδευτικό σε ψητά στο BBQ απογειώνοντας όλα τα ψητά.
Διαλέξτε φρέσκιες πατάτες, με κίτρινη σάρκα για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή πατατοσαλάτα.

Μεσαία
0:35

4

10 λεπτά

25 λεπτά

πατατοσαλάτα χωρίσ μαγιονέζα - πατατοσαλάτα με γιαούρτι - πατατοσαλάτα με αυγά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλέγουμε πατάτες μέτριες, με κίτρινη σάρκα, γιατί είναι πιο γλυκιές στη γεύση. 
  2. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες (χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα).
  3. Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.
  4. Ξεκινάμε να τις βράζουμε με κρύο νερό για να μην σκάσουν και ανοίξουν με το βράσιμο.
  5. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
  6. Μετράμε το χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
  7. Οι πατάτες πρέπει να μαλακώσουν στην καρδιά τους αλλά όχι να λιώσουν..
  8. Στραγγίζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε.
  9. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  10. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι όσο είναι ακόμα ζεστές οι πατάτες και θα απορροφήσουν καλύτερα 
  11. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι τουρσί, πιπεριά, το  γιαούρτι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη).
  12. Ανακατεύουμε απαλά.
  13. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή ξύδι.
  14. Την βάζουμε  να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Απόρρητο