Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα
Για τη πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα με γιαούρτι, διαλέγουμε πατάτες μέτριες, με κίτρινη σάρκα, γιατί είναι πιο γλυκιές στη γεύση.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες (χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα) για τη πατατοσαλάτα με αυγά.
Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό για την πατατοσαλάτα με ξύδι.
Ξεκινάμε να τις βράζουμε με κρύο νερό για να μην σκάσουν και ανοίξουν με το βράσιμο.
Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού. Μετράμε το χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Οι πατάτες πρέπει να μαλακώσουν στην καρδιά τους αλλά όχι να λιώσουν, αν θέλουμε να φτιάξουμε την καλύτερη πατατοσαλάτα δροσερή.
Στραγγίζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε.
Για την πατατοσαλάτα με γιαούρτι, ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι όσο είναι ακόμα ζεστές. Έτσι θα απορροφήσουν καλύτερα τα υγρά της μαρινάδας για μια τέλεια πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι τουρσί, πιπεριά, το στραγγιστό γιαούρτι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη).
Ανακατεύουμε απαλά.
Δοκιμάζουμε την πατατοσαλάτα με γιαούρτι αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή ξύδι. Την φέρνουμε στην γεύση μας.
Βάζουμε την πατατοσαλάτα με αυγά να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Για το σερβίρισμα
Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Απολαμβάνουμε την πατατοσαλάτα και τη συνοδεύουμε με ένα φανταστικό ψητό κοτόπουλο πεταλούδα!
Η πατατοσαλάτα με ξύδι είναι υπέροχο συνοδευτικό για ψάρια, κρέατα, αλλά από μόνη της είναι ένα ελαφρύ και απολαυστικό γεύμα.
Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα, το τέλειο συνοδευτικό! Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε.