Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ AMATRICIANA (ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ)
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ AMATRICIANA (ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ)
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε πρώτα σε καρεδάκια με ένα μαχαίρι την πανσέτα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τη ροδίζουμε.
- Την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.
- Βράζουμε για 6-7 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την πανσέτα.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών.
- Πασπαλίζουμε τις πένες με τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.
ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ