Πένες amatriciana (αματριτσιάνα)

Πένες amatriciana (αματριτσιάνα). Αυθεντική ιταλική συνταγή, μακαρόνια με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα αματριτσιάνα που θα τους τρελάνει όλους

4

10 λεπτά

15 λεπτά

Πένες amatriciana

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ AMATRICIANA (ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ)

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ AMATRICIANA (ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ)

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε πρώτα σε καρεδάκια με ένα μαχαίρι την πανσέτα.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τη ροδίζουμε.
  3. Την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα.
  5. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.
  6. Βράζουμε για 6-7 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.
  7. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την πανσέτα.
  8. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών.
  9. Πασπαλίζουμε τις πένες με τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

Απόρρητο