Αυθεντική ιταλική συνταγή, μακαρόνια με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα αματριτσιάνα που θα τους τρελάνει...

Αυθεντική ιταλική συνταγή, μακαρόνια με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα αματριτσιάνα που θα τους τρελάνει όλους.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
148

Για τις πένες amatriciana (αματριτσιάνα)

  • 500 γρ. πένες
  • ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτι/ια πανσέτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 φλ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Τριμμένο τυρί
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 125 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ξεκινάμε τις πένες amatriciana (αματριτσιάνα)

    Ψιλοκόβωντας πρώτα σε καρεδάκια με ένα μαχαίρι την πανσέτα.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πανσέτα.

    Την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα.

    Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.

    Βράζουμε για 6-7 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.

    Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την πανσέτα.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών.

    Πασπαλίζουμε τις πένες amatriciana με τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται