Πένες amatriciana (αματριτσιάνα)

Υλικά

Για τις πένες amatriciana (αματριτσιάνα)

  • 500 γρ. πένες
  • ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτι/ια πανσέτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 φλ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Τριμμένο τυρί
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 125 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε πρώτα σε καρεδάκια με ένα μαχαίρι την πανσέτα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τη ροδίζουμε.

Την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.

Βράζουμε για 6-7 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την πανσέτα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών.

Πασπαλίζουμε τις πένες με τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.

Μετά τη μακαρονάδα με σάλτσα αματριτσιάνα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω αυθεντική ιταλική συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/penes-amatriciana/