Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε πρώτα τα μανιτάρια σε φέτες.
- Βάζουμε σε μπολ 1 φλ. σάλτσα ντομάτα με βασιλικό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Μαρινάρουμε το κρέας το λιγότερο για 30′.
- Σοτάρουμε στο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.
- Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
- Σε λαδωμένο πυρίμαχο κάνουμε μια στρώση τα μισά ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε την μοτσαρέλα.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τρίβουμε μπόλικη παρμεζάνα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και ψήνουμε τα ζυμαρικά για 15′ να λιώσουν τα τυριά και να κάνουν κρούστα.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- Στραγγίζουμε την πανσέτα από τη μαρινάδα και την ψήνουμε σε γκριλιέρα, σε δυνατή φωτιά για να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές.
- Την σερβίρουμε με τις πένες φούρνου.