Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά.
- Τον ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα και να μισοψηθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 5΄ να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και μετά προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 25΄, μέχρι να χυλώσει ο κιμάς.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σουρώνουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στον κιμά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά για 2΄ και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μυζήθρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.