Εκτελεση
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά.
Τον ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα και να μισοψηθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 5΄ να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και μετά προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 25΄, μέχρι να χυλώσει ο κιμάς.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στον κιμά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά για 2΄ και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μυζήθρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.