Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.
- Ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και μετά το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Στραγγίζουμε τον τόνο, τον διαλύουμε με πιρούνι και στη συνέχεια τον ρίχνουμε στην σάλτσα.
- Με τρυπητή κουτάλα έτσι όπως στάζουν οι πένες τις ρίχνουμε στην σάλτσα.
- Βράζουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Για πιο ζουμερές πένες προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν.
- Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως τις πέννες με τόνο.
- Στο σερβίρισμα στάξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.