Εκτέλεση
Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.
Ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και μετά το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να γίνει διάφανο.
Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Στραγγίζουμε τον τόνο, τον διαλύουμε με πιρούνι και στη συνέχεια τον ρίχνουμε στην σάλτσα.
Με τρυπητή κουτάλα έτσι όπως στάζουν οι πένες τις ρίχνουμε στην σάλτσα.
Βράζουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Για πιο ζουμερές πένες προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν.
Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως τις πέννες με τόνο.
Στο σερβίρισμα στάξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.