• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
10
  • 250 γρ. πένες
  • 1 τεμάχιο/ια τόνο κονσέρβα σε νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. μαιντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.

    Ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.

    Σοτάρουμε το σκόρδο για 1′ το αφαιρούμε.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4′ να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα λίγο αλάτι και πιπέρι.

    Βράζουμε για 10′ σε χαμηλή θερμοκρασία.

    Στραγγίζουμε τον τόνο και τον διαλύουμε με πιρούνι.

    Τον ρίχνουμε στην σάλτσα.

    Με τρυπητή κουτάλα έτσι όπως στάζουν οι πένες τις ρίχνουμε στην σάλτσα.

    Βράζουμε για 1′-2′ σε δυνατή φωτιά.

    Για πιο ζουμερές πένες προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν.

    Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

    Στο σερβίρισμα στάξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται