Πένες με τόνο και κόκκινη σάλτσα στο τραπέζι σας σε 15 λεπτά και είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Πένες με τόνο και κόκκινη σάλτσα στο τραπέζι σας σε 15 λεπτά και είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους πάντες.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
10

Για τις πένες με τόνο

  • 250 γρ. πένες
  • 1 συσκ. τόνο κονσέρβα σε νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μαιντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.

    Ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.

    Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και μετά το αφαιρούμε.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να γίνει διάφανο.

    Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα λίγο αλάτι και πιπέρι.

    Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.

    Στραγγίζουμε τον τόνο, τον διαλύουμε με πιρούνι και στη συνέχεια τον ρίχνουμε στην σάλτσα.

    Με τρυπητή κουτάλα έτσι όπως στάζουν οι πένες τις ρίχνουμε στην σάλτσα.

    Βράζουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

    Για πιο ζουμερές πένες προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν.

    Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως τις πέννες με τόνο.

    Στο σερβίρισμα στάξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται