Νηστίσιμη, λαχταριστή και vegan μακαρονάδα που θα την μαγειρεύετε ξανά και ξανά!

Νηστίσιμη, λαχταριστή και vegan μακαρονάδα που θα την μαγειρεύετε ξανά και ξανά!

  • προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
14

Για τις Penne Rigate με σάλτσα Arabiata

  • 1 συσκ. Penne Rigate
  • 300 γρ. αρακάς
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 πράσο
  • 1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε μικρές φούντες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 συσκ. σάλτσα Arabiata
  • 200 γρ. τυρί νηστίσιμο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
  • 4 κ.σ. αμυγδαλόψυχα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη Penne Rigate

    Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρές φούντες σε μέγεθος μπουκιάς.

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

    Προσθέτουμε το καρότο και τον αρακά.

    Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

    Τα αφήνουμε να βράσουν για 15′ σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε την σάλτσα Arabiata σιγοβράζουμε για 5′.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

    Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό.

    Τις στραγγίζουμε.

    Τις βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.

    Περιχύνουμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.

    Προσθέτουμε το νηστίσιμο τυρί κομμένο σε μικρά καρέ.

    Τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί το αμύγδαλο και τον μαϊντανό.

    Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.

    Ψήνουμε για 15′ μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα η επιφάνεια.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται