Πετεινός πατίδο

Μια παραδοσιακή συνταγή από την Αντίπαρο που θα βρείτε στο βιβλίο "Μαεροτσκαλίσματα" που εκδόθηκε από το Σύλλογο γυναικών Αντιπάρου

6

30 λεπτά

1 ώρα

κόκορας γεμιστός στο φούρνο πετεινος παραδοσιακή συνταγή

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

ΠΕΤΕΙΝΟΣ ΠΑΤΙΔΟ

  1. Για να φτιάξουμε τον παραδοσιακό κόκορα γεμιστό, πλένουμε καλά πρώτα τον πετεινό με ζεστό νερό και τον αφήνουμε να στραγγίσει.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τα εντόσθια ψιλοκομμένα να καβουρδιστούν.
  3. Μετά ρίχνουμε την ψίχα του ψωμιού θρυμματισμένη.
  4. Καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
  5. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και το τυρί και γεμίζουμε τον πετεινό.
  6. Όταν τελειώσει, ρίχνουμε το γάλα, τον ράβουμε με βελόνα καλά και τον βάζουμε να βράσει.
  7. Με το ζουμί φτιάχνουμε σούπα αυγολέμονο.
  8. Βάζουμε τον κόκορα στο φούρνο να ροδίσει, αφού τον έχουμε τον έχουμε βουτυρώσει λίγο.

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΚΟΚΟΡΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

Απόρρητο