Πετεινός πατίδο

Υλικά

  • 1 πετεινός (κόκορας) χωριάτικος και αλανιάρης
  • εντόσθια πετεινού (καρδιά-συκώτι-στομάχι)
  • 1 καρβέλι ψωμί μπαγιάτικο
  • 3 κ.σ φυτίνη
  • 3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κ.σ γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πετεινός πατίδο

Για να φτιάξουμε τον παραδοσιακό κόκορα γεμιστό,

πλένουμε καλά πρώτα τον πετεινό με ζεστό νερό και τον αφήνουμε να στραγγίσει.

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τα εντόσθια ψιλοκομμένα να καβουρδιστούν.
  • Μετά ρίχνουμε την ψίχα του ψωμιού θρυμματισμένη.
  • Καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
  • Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και το τυρί και γεμίζουμε τον πετεινό.
  • Όταν τελειώσει, ρίχνουμε το γάλα, τον ράβουμε με βελόνα καλά και τον βάζουμε να βράσει.
  • Με το ζουμί φτιάχνουμε σούπα αυγολέμονο.
  • Βάζουμε τον κόκορα στο φούρνο να ροδίσει, αφού τον έχουμε τον έχουμε βουτυρώσει λίγο.

Αν σας άρεσε ο κόκορας γεμιστός θα λατρέψετε και την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/peteinos-patido/