Πετιμεζόπιτα

Πετιμεζόπιτα

20
Προετοιμασία: 0:05' Μαγείρεμα: 1:00'
Εύκολη
Μερίδες: 20

Μία παραδοσιακή συνταγή της Πάρου για αφράτη πετιμεζόπιτα ή αλλιώς πετιμεζένια. Η εύκολη νηστίσιμη πίτα σαν κέικ, χωρίς ζάχαρη, γίνεται με ελαιόλαδο, κανελογαρύφαλα και παριανό πετιμέζι. Το πετιμέζι στην κουζίνα του Αιγαίου παίζει τον ρόλο της ζάχαρης και το χρησιμοποιούμε για να γλυκάνουμε πίτες, κουλουράκια, τηγανίτες, λουκουμάδες, ψωμιά αλλά και φαγητά

Σας Προτείνουμε

Συνταγές που Αγαπήσατε

Μπεσαμέλ σπιτική με αλεύρι της Αργυρώς

Μπεσαμέλ: Η βασική συνταγή

σως ροκφόρ ντιπ της Αργυρώς

Σως ροκφόρ (Ντιπ blue cheese) της Αργυρώς

αρωματικό λάδι μαιντανού άνηθου δυόσμου μυρωδικά παρασκευή ελαιόλαδο αργυρω

Λάδι μαϊντανού, άνηθου, δυόσμου

γλυκά τρίγωνα με φύλλο κρούστας γεμιστά με κολοκυθα σταφιδες και καρυδια

Τρίγωνα φαναριώτικα

ντιπ λιαστής ντομάτας της Αργυρώς

Ντιπ λιαστής ντομάτας σε λάδι της Αργυρώς

σούπα με κεφτεδάκια

Χειμωνιάτικη σούπα με κεφτεδάκια