• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
8
  • 500 γραμ. baby πατάτες
  • 1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πικάντικες πατάτες

    Πικάντικες baby πατάτες με μπαχαρικά

    Οι baby πατάτες μαγειρεύονται γρήγορα, είναι εντυπωσιακές και πεντανόστιμες.

    Ξεκινάμε τη συνταγή

    • Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
    • Τις πλένουμε πάρα πολύ καλά αφού θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.
    • Κόβουμε τις πατατούλες κυδωνάτες σε τέσσερα ή έξι κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.
    • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄-6΄ ανακατεύοντάς τες διαρκώς.
    • Δεν θέλουμε να κάνουν κρούστα, απλά να βουτυρωθούν καλά.
    • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.
    • Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.
    • Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό.
    • Σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μελώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.

    Αν σας άρεσαν οι baby πατάτες με διάφορα μπαχαρικά, δείτε και τη παρακάτω φανταστική συνταγή

    Κάτι μαγειρεύεται