• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
8
  • 500 γραμ. baby πατάτες
  • 1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πικάντικες πατάτες

    Πικάντικες baby πατάτες με μπαχαρικά

    Οι baby πατάτες μαγειρεύονται γρήγορα, είναι εντυπωσιακές και πεντανόστιμες.

    Ξεκινάμε τη συνταγή

    • Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
    • Τις πλένουμε πάρα πολύ καλά αφού θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.
    • Κόβουμε τις πατατούλες κυδωνάτες σε τέσσερα ή έξι κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.
    • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄-6΄ ανακατεύοντάς τες διαρκώς.
    • Δεν θέλουμε να κάνουν κρούστα, απλά να βουτυρωθούν καλά.
    • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.
    • Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.
    • Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι.
    • Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό.
    • Σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μελώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.

    Αν σας άρεσαν οι baby πατάτες με διάφορα μπαχαρικά, δείτε και τη παρακάτω φανταστική συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται