Εκτέλεση
Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε.
Τις πλένουμε πάρα πολύ καλά αφού θα τις μαγειρέψουμε με τη φλούδα τους.
Κόβουμε τις πατατούλες κυδωνάτες σε τέσσερα ή έξι κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και τις σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄-6΄ ανακατεύοντάς τες διαρκώς.
Δεν θέλουμε να κάνουν κρούστα, απλά να βουτυρωθούν καλά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ώστε να βγάλουν το άρωμά τους με τη θερμότητα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό.
Σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μελώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.