"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 250 γραμμ. πιπεριές μικρές (μικρά κέρατα)
  • ξίδι λευκό (όσο χρειάζεται
  • περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. χρωματιστά πιπέρια ολόκληρα
  • 1 βάζο αποστειρωμένο του 1/2 λίτρου

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καυτερές πιπεριές τουρσί της Αργυρώς

    Για τις καυτερές πιπεριές τουρσί, διαλέγουμε

    μικρές πιπερίτσες. Τις πλένουμε πολύ καλά. Με κοφτερό μαχαίρι τις χαράζουμε τρυπώντας τες ελαφρά σε 2-3 σημεία την καθεμία. Τις τοποθετούμε σε γυάλινο, αποστειρωμένο βάζο. Προσθέτουμε το αλάτι και καλύπτουμε τις πιπερίτσες με το ξίδι. Πρέπει να καλύπτονται τελείως. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα πιπέρια. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο για τις καυτερές πιπεριές τουρσί.

    Σφραγίζουμε καλά το βάζο και αφήνουμε το τουρσί να «ψηθεί» για τρεις εβδομάδες. Μετά μπορούμε να το καταναλώσουμε.

    Δείτε εδώ πώς να αποστειρώσετε το βάζο για να αποθηκεύσετε το τουρσί σας.

     

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για πιπεριές τουρσί της Αργυρώς, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×