Πικάντικη σάλτσα γαρίδας

Αυτή τη σάλτσα γαρίδας, μπορούμε να τη σερβίρουμε σκέτη σαν μεζέ με φρυγανισμένο ψωμί και 1 ποτήρι ούζο ή να τη σερβίρουμε σαν σάλτσα ζυμαρικών.

Εύκολη
0:20

4

5 λεπτά

15 λεπτά

σάλτσα με γαρίδες

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΑΡΙΔΑΣ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΑΡΙΔΑΣ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα!
  3. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα και τις ντομάτες.
  4. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  6. Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειωθούν τα υγρά στο μισό, περίπου 10 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
  8. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Απόρρητο