Αυτή τη σάλτσα γαρίδας, μπορούμε να τη σερβίρουμε σκέτη σαν μεζέ με φρυγανισμένο ψωμί και 1 ποτήρι ούζο ή να τη σερβίρουμε σαν σάλτσα ζυμαρικών.

Αυτή τη σάλτσα γαρίδας, μπορούμε να τη σερβίρουμε σκέτη σαν μεζέ με φρυγανισμένο ψωμί και 1 ποτήρι ούζο ή να τη σερβίρουμε σαν σάλτσα ζυμαρικών.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
60

Για τη πικάντικη σάλτσα γαρίδας

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τρίμματα φέτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα!

    Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα και τις ντομάτες.

    Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

    Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειωθούν τα υγρά στο μισό, περίπου 10 λεπτά.

    Ρίχνουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.

    Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται