• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
34
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγέν
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 kg αποφλοιωμένα πομοντόρια (ποικιλία ντομάτας πολύ εύγευστη με χοντρή σάρκα και λίγους σπόρους) φρέσκα ή σε κονσέρβα εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε κατσαρόλα βαθιά και στενή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπούκοβο και το πιπέρι καγιέν και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3΄.

    Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.

    Έπειτα με τα χέρια λιώνουμε τις ντομάτες  πάνω από την κατσαρόλα (για να πέφτει μέσα ο χυμός τους), προσθέτουμε και τον πελτέ και τ’ αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε για 30΄.

    Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη, την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε για 10΄ επιπλέον, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος.

    Για τη συντήρηση

    Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα απευθείας και την υπόλοιπη τη φυλάμε στο ψυγείο για 5 ημέρες ή αφού κρυώσει καλά τη μοιράζουμε σε σακουλάκια και τη βάζουμε στην κατάψυξη.

    Διατηρείται για 2 μήνες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται