Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Ετοιμάζουμε και καθαρίζουμε πρώτα τα θαλασσινά.
- Καθαρίζουμε το σώμα και αφήνουμε το κεφάλι πάνω στις γαρίδες.
- Τρίβουμε καλά με σύρμα τα μύδια και αφαιρούμε τα μουστάκια τους.
- Όσα μύδια είναι ανοιχτά τα πετάμε.
- Τα πλένουμε πολύ καλά.
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια για το ρύζι με θαλασσινά και τα κόβουμε σε ροδέλες.
ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες, τα μύδια και το καλαμάρι.
- Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και το καλαμάρι και να ανοίξουν τα μύδια.
- Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο.
- Σβήνουμε με τη σόγια.
- Όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα τα αφαιρούμε.
ΡΥΖΙ
- Στο μεταξύ νεροβράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά.
- Το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
- Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 5-6 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για 5-6 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Δοκιμάζουμε για να αλατίσουμε γιατί η σόγια είναι αλμυρή.