Εντυπωσιακό στην όψη λόγω χρωμάτων, με όλη τη νοστιμιά της θάλασσας, σε κάνει να μην μπορείς ν’...

Εντυπωσιακό στην όψη λόγω χρωμάτων, με όλη τη νοστιμιά της θάλασσας, σε κάνει να μην μπορείς ν’ αντισταθείς!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
80

Για το ρύζι με θαλασσινά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο σε φέτες
  • 2 πιπεριές κίτρινες και κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 250 γρ. λάχανο χοντροκομμένο (σε μέγεθος μπουκιάς)
  • 12 γαρίδες
  • 12 μύδια
  • 2 καλαμάρια
  • 1/2 κ.γ. κρόκος Κοζάνης
  • 1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γ. ταμπάσκο
  • 1 ½ φλ. ρύζι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα θαλασσινά

    Ετοιμάζουμε και καθαρίζουμε πρώτα τα θαλασσινά.

    Καθαρίζουμε το σώμα και αφήνουμε το κεφάλι πάνω στις γαρίδες.

    Τρίβουμε καλά με σύρμα τα μύδια και αφαιρούμε τα μουστάκια τους.

    Όσα μύδια είναι ανοιχτά τα πετάμε.

    Τα πλένουμε πολύ καλά.

    Καθαρίζουμε τα καλαμάρια για το ρύζι με θαλασσινά και τα κόβουμε σε ροδέλες.

    Για τα θαλασσινά

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες, τα μύδια και το καλαμάρι.

    Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν και σκεπάζουμε με καπάκι.

    Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και το καλαμάρι και να ανοίξουν τα μύδια.

    Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο.

    Σβήνουμε με τη σόγια.

    Όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα τα αφαιρούμε.

    Για το ρύζι

    Στο μεταξύ νεροβράζουμε το ρύζι  για 8 λεπτά.

    Το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

    Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 5-6 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για 5-6 λεπτά.

    Σερβίρουμε σε πιατέλα.

    Δοκιμάζουμε για να αλατίσουμε γιατί η σόγια είναι αλμυρή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται