Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε πρώτα το πλιγούρι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, το βάζουμε σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (2 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά του).
- Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και σκεπάζουμε το μπολ.
- Αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά μέχρι να πιει όλο το νερό και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στο μεταξύ, σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα καρότα για 7 με 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φιστίκια, τα κουκουνάρια, την αμυγδαλόψιχα και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε τα βερίκοκα, τους χουρμάδες και το κρασί.
- Αχνίζουμε για 2 με 3 λεπτά.
- Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε το μουλιασμένο πλιγούρι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το πιλάφι για 10 λεπτά να αρωματιστεί.
- Το σερβίρουμε σε πιατέλα κι αν θέλουμε γαρνίρουμε το κέντρο της πιατέλας με γιαούρτι.
- Το πλιγούρι πιλάφι συνοδεύει τέλεια χοιρινό, κυνήγι και πουλερικά.
- Ετοιμάζετε τραπέζι; Δείτε περισσότερες υπέροχες γιορτινές συνταγές, αλλά και μοναδικά συνοδευτικά που θα το απογειώσουν!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ