Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε πρώτα τις πιπεριές στους 200ºC μέχρι να αρχίσει να καίγεται η φλούδα.
- Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και κλείνουμε να “ιδρώσουν”.
- Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές.
- Αφαιρούμε σπόρους και ίνες.
- Τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Τις αλέθουμε στο μπλέντερ, βάζουμε την πάστα της σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
- Αλατίζουμε κατά βούληση και προσθέτουμε το μπούκοβο.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αποθηκεύουμε σε βάζο και καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
- Την φυλάμε στο ψυγείο για ένα μήνα.