Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ Η ΨΗΣΙΜΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ Η ΨΗΣΙΜΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Αφού ψιλοκόψουμε τα λαχανικά, τα ρίχνουμε στο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
- Αμέσως μετά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο τα λαχανικά να κρυώσουν.
- Βάζουμε τη φέτα (τρίμματα), σε μπολ, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το αυγό, το πιπέρι και το βασιλικό.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος 10 εκ., βάζουμε 1 κ.γλ. γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε διαγώνια σε τρίγωνο.
- Βρέχουμε τις άκρες για να κολλήσει το φύλλο.
- Αφού τελειώσουμε με όλο το φύλλο και τη γέμιση τηγανίζουμε τα πιπεροπιτάκια σε καυτό ελαιόλαδο 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή ψήνουμε αφού λαδώσουμε με πινέλο στους 200°C για 25 λεπτά να ροδίσουν.