Porridge-ποριτζ

Το porridge είναι το ιδανικό πρωινό για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Εύκολη
0:10

2 μερίδες

5 λεπτά

5 λεπτά

ποριτζ - porridge - porridge συνταγη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Επιλέγουμε χοντρές, ολόκληρες νιφάδες βρώμης – οι γνωστές και ως old fashioned oats.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου ή το νερό, τις νιφάδες βρώμης και τους σπόρους chia.
  3. Κατόπιν, ρίχνουμε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  4. Για να φουσκώσει και να μαλακώσει σωστά η βρώμη, χρειάζεται χαμηλή φωτιά, ώστε να απορροφήσει σταδιακά τα υγρά.
  5. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Όταν η βρώμη μαλακώσει και ο χυλός πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Αν θέλουμε πιο αραιή και κρεμώδη υφή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη γάλα στο τέλος και να ανακατέψουμε καλά.
  8. Μοιράζουμε τον χυλό σε μπολ. Από πάνω μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, λίγο μέλι καθώς και μια κουταλιά φυστικοβούτυρο ή ταχίνι για έξτρα πλούσια γεύση και θρεπτική αξία.

Tips

  • Ο χρόνος βρασμού του, ποικίλει ανάλογα το είδος της βρώμης αν είναι ολόκληρες ή κομμένες νιφάδες από 5-10′
Απόρρητο