Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Επιλέγουμε χοντρές ολόκληρες νιφάδες βρώμης κλασικά στο εξωτερικό χρησιμοποιούν old fashion νιφάδες.
- Χρειάζεται χαμηλή φωτιά για να ρουφήξει σωστά η βρώμη τα υγρά, ώστε να φουσκώσει και να μαλακώσει.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου ή νερό, τις νιφάδες βρώμης, τους σπόρους τσία.
- Προσθέτουμε τους χουρμάδες ψιλοκομμένους την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι σε μέτρια φωτιά.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 7-8’ σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πάντα τα υλικά.
- Όταν μαλακώσει η βρώμη και πήξει ο χυλός αποσύρουμε από την εστία. Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε μπούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα και να αναδέψουμε ώστε να έχει πιο αραιή κρεμώδη υφή ο χυλός.
Tips
- Ο χρόνος βρασμού του, ποικίλει ανάλογα το είδος της βρώμης αν είναι ολόκληρες ή κομμένες νιφάδες από 5-10′
- Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρούτα εποχής, με ξηρούς καρπούς.
- Σαν έξτρα γλυκαντικό ραντίστε με λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (maple syrup).