Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Επιλέγουμε χοντρές, ολόκληρες νιφάδες βρώμης – οι γνωστές και ως old fashioned oats.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου ή το νερό, τις νιφάδες βρώμης και τους σπόρους chia.
- Κατόπιν, ρίχνουμε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Για να φουσκώσει και να μαλακώσει σωστά η βρώμη, χρειάζεται χαμηλή φωτιά, ώστε να απορροφήσει σταδιακά τα υγρά.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν η βρώμη μαλακώσει και ο χυλός πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αν θέλουμε πιο αραιή και κρεμώδη υφή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη γάλα στο τέλος και να ανακατέψουμε καλά.
- Μοιράζουμε τον χυλό σε μπολ. Από πάνω μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, λίγο μέλι καθώς και μια κουταλιά φυστικοβούτυρο ή ταχίνι για έξτρα πλούσια γεύση και θρεπτική αξία.
Tips
- Ο χρόνος βρασμού του, ποικίλει ανάλογα το είδος της βρώμης αν είναι ολόκληρες ή κομμένες νιφάδες από 5-10′