Πουρές σελινόριζας

Υλικά

Για τον πορέ

  • 2 σελινόριζες
  • 4 πατάτες ιδανικές για βράσιμο
  • 2 καρότα
  • 1/2 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε με προσοχή την σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε την σελινόριζα, τις πατάτες και τα καρότα μέσα σε μία μεσαία κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε τα λαχανικά με νερό. 

Βράζουμε τα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα λαχανικά σε σουρωτήρι.

Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα για να στεγνώσει κάθε υγρασία.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα σε μικρή κατσαρόλα και τα προσθέτουμε σταδιακά στον πουρέ, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.

Αν θέλουμε πιο αραιό πουρέ προσθέτουμε παραπάνω γάλα.

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

https://www.argiro.gr/recipe/poures-selinorizas/