Πράσινη σαλάτα µε καραµελωµένο μοσχάρι

Υλικά

  • 1 σαλάτα
  • 1 μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 παντζάρια βρασμένα
  • 150 γραμμ. φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό με σύκο ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την πράσινη σαλάτα

Για την πράσινη σαλάτα με καραμελωμένο μοσχάρι,

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.
  • Τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα.
  • Καθαρίζουμε τα βρασμένα παντζάρια, τα κόβουμε σε καρέ και τα βάζουμε στη σαλάτα.
  • Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας για 1΄ από κάθε πλευρά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και αφήνουμε για 1΄ το τηγάνι στη φωτιά να καραμελώσει η σάλτσα.
  • Αφήνουμε για 5΄ να κρυώσει το κρέας και στη συνέχεια περιχύνουμε τη σαλάτα με το καραμελωμένο φιλέτο.
https://www.argiro.gr/recipe/prasini-salata-me-karamelomeno-mosxari/