Την επόμενη φορά που θέλετε κάτι γρήγορο, θρεπτικό και νόστιμο, να φτιάξετε το σουφλέ με σπανάκι και...

Την επόμενη φορά που θέλετε κάτι γρήγορο, θρεπτικό και νόστιμο, να φτιάξετε το σουφλέ με σπανάκι και ψωμί.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
344

Για το σουφλέ με σπανάκι

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 kg ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι-σέσκουλα-λάπαθα)
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • 250 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα
  • 10 φέτ. ψωμί του τοστ
  • 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1 ½ φλ. γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το ταψί
  • Λίγο βούτυρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη γέμιση

    Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.

    Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο, καθώς και τα μυρωδικά.

    Για το ταψί

    Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 23 Χ 30 εκ. ή κοντινό μέγεθος. 

    Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.

    Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Αν χρειαστεί, κόψτε μία φέτα και γεμίστε τα κενά στη κάτω στρώση.

    Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση.

    Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

    Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.

    Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.

    Βγάζουμε το σουφλέ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.

    Κόβουμε το σουφλέ μας σε μερίδες και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται