Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Ξεφλουδίζουμε τα καρότα αφήνοντας τη φύτρα επάνω.
- Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες, αφαιρούμε τις άκρες, το πλένουμε και το κόβουμε σε κομμάτια των 5 εκ.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σέλινο και στη συνέχεια το ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει.
- Αφαιρούμε το πράσινο μέρος από τα πράσα, τα πλένουμε και τα κόβουμε διαγώνια σε χοντρές φέτες 3-4 εκ.
- Τέλος, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
- Στεγνώνουμε το χοιρινό με απορροφητικό χαρτί. Το ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
ΧΟΙΡΙΝΟ
- Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δόσεις τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές, για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να κάνουν κρούστα.
- Βγάζουμε όσα κομμάτια ροδίζουν σε σκεύος και τα διατηρούμε ζεστά.
- Όταν τελειώσουμε με το κρέας, σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα πράσα, το σέλερι και τα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε 3-4 λεπτά.
- Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα καθώς και όλους τους ζωμούς που έχει βγάλει στο σκεύος.
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, να μισοσκεπάζει τα υλικά.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ρίχνουμε το ζεματισμένο σέλινο σε χοντρά κομμάτια, τα μυρώνια και τα καρότα ολόκληρα.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τελείως την ένταση στο 1, να σταματήσει ο βρασμός.
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ.
- Ρίχνουμε ανακατεύοντας λίγο ζωμό από την κατσαρόλα για να αραιώσουμε το αυγολέμονο και να ανεβάσουμε σταδιακά τη θερμοκρασία του.
- Περιχύνουμε το πρασοσέλινο με τη σάλτσα αυγολέμονου και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια να πάει παντού.
- Αφήνουμε το πρασοσέλινο με χοιρινό αυγολέμονο να σταθεί για λίγα λεπτά και να δέσει η σάλτσα του πριν το σερβίρουμε.