Εκτέλεση
Για την τσιπούρα στη λαδόκολλα, απλώνουμε πρώτα τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας. Στο κέντρο κάθε λαδόκολλας ακουμπάμε από 1 φιλέτο ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
Ισομοιράζουμε τις λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την κάππαρη. Περιχύνουμε κάθε φιλέτο τσιπούρα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κλείνουμε σε πακέτο τη λαδόκολλα. Η ένωση κατά μήκος να είναι από πάνω. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα που περισσεύει στα πλαϊνά κάτω από το πακέτο.
Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψάκι. Ψήνουμε την τσιπούρα στη λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄. Αφήνουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα μέχρι να σερβίρουμε για να διατηρηθούν ζεστά.
Συνοδεύστε το ψάρι με πράσινη σαλάτα, βραστή πατάτα, άγρια χόρτα βραστά και ότι άλλο σας αρέσει.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Το ψάρι και ειδικά η τσιπούρα, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη σωστή ανάπτυξη του μυϊκού μας συστήματος. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει τον οργανισμό μας και με βιταμινες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α καθως και την πολύτιμη βιταμίνη D με μεταξύ των αλλων συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Σε αυτά προσθέστε την αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα καροτενοειδών από τα λαχανικά που εξασφαλίζεται λόγω της ύπαρξης λιπαρών στη συνταγή (ελαιόλαδο, ψάρι) και αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι ένα τέτοιο φαγητό θα πρεπει να έχει περίοπτη θεση στο διαιτολόγιο μας.»
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Διαβάστε οπωσδήποτε τα 7 μυστικά μου για να ξεχωρίζετε και να διαλέγετε τα πιο φρέσκα ψάρια! Και αν θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές για ψάρια θα τις βρείτε όλες εδώ.