Εκτέλεση
Για το λαβράκι στο φούρνο, κόβουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα και δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο.
Απλώνουμε το αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας και στρώνουμε επάνω του τη λαδόκολλα προετοιμάζοντας έτσι το πακέτο όπου θα μπει το λαβράκι.
Τοποθετούμε το ψάρι επάνω στη λαδόκολλα, αφού φυσικά το έχουμε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.
Στη συνέχεια το χαράζουμε σε τρία σημεία και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά: ψιλοκομμένα το μαϊντανό και το σκόρδο, ενώ την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε το ψάρι σε πακέτο.
Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε το λαβράκι στο φούρνο, στους 200°C για 45 λεπτά.
Αντί για λαβράκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιπούρα, σαργό, ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει, γύρω στο ένα κιλό.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Μια ακόμα καλοκαιρινή συνταγή. Τα ψάρια μας δίνουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση του πολύτιμου μυϊκού μας ιστού. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα τους σε ω-3 λιπαρά οξέα τα καθιστά πολύτιμο σύμμαχο για την καλή λειτουργία της καρδιάς. Συνοδέψτε το με λίγο ρύζι ή κινόα ή μια πατάτα ψητή κι έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα. »
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με ψάρι; Βρείτε τες όλες εδώ!