Εύκολο, νόστιμο και υγιεινό λαβράκι στο φούρνο. Τα μυρωδικά κάνουν τη διαφορά και δίνουν ξεχωριστή γεύση, καθώς ψήνονται στη λαδόκολλα μαζί με το...

Εύκολο, νόστιμο και υγιεινό λαβράκι στο φούρνο. Τα μυρωδικά κάνουν τη διαφορά και δίνουν ξεχωριστή γεύση, καθώς ψήνονται στη λαδόκολλα μαζί με το ψάρι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
683

Για το λαβράκι στο φούρνο

  • 1 kg περίπου λαβράκι ή τσιπούρα
  • 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1½ φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανός
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 480 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 40% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι

Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα

Για το λαβράκι στο φούρνο

Κόβουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα και δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο.

Απλώνουμε το αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας και στρώνουμε επάνω του τη λαδόκολλα προετοιμάζοντας έτσι το πακέτο όπου θα μπει το λαβράκι.

Τοποθετούμε το ψάρι επάνω στη λαδόκολλα, αφού φυσικά το έχουμε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.

Στη συνέχεια το χαράζουμε σε τρία σημεία και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά: ψιλοκομμένα το μαϊντανό και το σκόρδο, ενώ την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε το ψάρι σε πακέτο.

Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε το λαβράκι στο φούρνο, στους 200°C για 45 λεπτά.

Αντί για λαβράκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιπούρα, σαργό, ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει, γύρω στο ένα κιλό.

Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου σαλάτα;

Συμβουλή του Ειδικού

Μια ακόμα καλοκαιρινή συνταγή. Τα ψάρια μας δίνουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση του πολύτιμου μυϊκού μας ιστού. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα τους σε ω-3 λιπαρά οξέα τα καθιστά πολύτιμο σύμμαχο για την καλή λειτουργία της καρδιάς. Συνοδέψτε το με λίγο ρύζι ή κινόα ή μια πατάτα ψητή κι έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται