• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
706
  • 1 λαβράκι
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φινόκιο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός
  • 1 λεμόνι
  • 3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 480 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 40% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το λαυράκι και το πλένουμε πολύ καλά.

Εναλλακτικά ζητάμε να το καθαρίσουν όταν το αγοράσουμε.

Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλιά κι εξωτερικά.

Κόβουμε τα λαχανικά πατάτες, κρεμμύδια, φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό τον χυμό λεμονιού ,λίγο αλάτι ,λίγο πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

Βάζουμε μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο.

Ακουμπάμε επάνω όλα τα λαχανικά πατάτες, κρεμμύδι, φινόκιο.

Βάζουμε πάνω το ψάρι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ακουμπάμε πάνω λεπτές φέτες ντομάτας.

Κλείνουμε σε πακέτο σφραγίζοντας ολόγυρα να μην τρέξουν τα υγρά.

Ακουμπάμε τη λαδόκολλα στο ταψί.

Ψήσιμο – Xρόνος ψησίματος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Τοποθετούμε το φαγητό στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35’

Ανοίγουμε το πακέτο, αφαιρούμε με προσοχή με μια φαρδιά σπάτουλα το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στις πατάτες για 15’ με ανοιχτή την λαδόκολλα.

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Μια ακόμα καλοκαιρινή συνταγή. Τα ψάρια μας δίνουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση του πολύτιμου μυϊκού μας ιστού. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα τους σε ω-3 λιπαρά οξέα τα καθιστά πολύτιμο σύμμαχο για την καλή λειτουργία της καρδιάς. Συνοδέψτε το με λίγο ρύζι ή κινόα ή μια πατάτα ψητή κι έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται