Ψάρια μαρινάτα από την Πάτμο, μια συνταγή με την οποία συντηρούσαν οι ντόπιοι μεγάλη ποσότητα ψαριών, αφού με αυτό τον τρόπο στέκονται μαγειρεμένα εκτός...

Ψάρια μαρινάτα από την Πάτμο, μια συνταγή με την οποία συντηρούσαν οι ντόπιοι μεγάλη ποσότητα ψαριών, αφού με αυτό τον τρόπο στέκονται μαγειρεμένα εκτός ψυγείου μέχρι και 5 ήμερες, Φανταστική συνταγή που μυρίζει νησί!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
11

Για τα ψάρια μαρινάτα

  • 1 kg μαρίδα φρέσκια (ή μικρές γόπες)
  • Λίγο αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για πανάρισμα

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελ. σκόρδο (κομμένες σε φέτες)
  • (1/3)-(1/2) φλ. ξύδι από κρασί
  • 5-6 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προτιμούμε μαρίδα ή γόπα ή άλλα ψάρια μεσαίου μεγέθους

    Τηγανίζουμε τα ψάρια λίγα λίγα

     

    Ψάρια μαρινάτα

    Στη συνταγή για ψάρια μαρινάτα από την Πάτμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια μεσαίου μεγέθους αλλά δίνει καλύτερο αποτέλεσμα η μαρίδα και η γόπα.

    Καθαρίζουμε τα ψάρια και τραβάμε το κεφάλι και τα εντόσθια.

    Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

    Τα αλατίζουμε κατά βούληση.

    Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί.

    Αλευρώνουμε τα ψάρια και λίγα λίγα τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ροδίσουν ομοιόμορφα.

    Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

     

    Για τη σάλτσα

    Βάζουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο σε καθαρό τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο σε φέτες και το φρέσκο δεντρολίβανο.

    Τα σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.

    Ξαναβάζουμε τα τηγανισμένα ψάρια στο τηγάνι με τα σκόρδα και το δεντρολίβανο.

    Σβήνουμε με το ξύδι και σκεπάζουμε το τηγάνι.

    Αφήνουμε 1 λεπτά και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

    Το αφήνουμε έτσι κλειστό το τηγάνι μέχρι να κρυώσουν τα ψάρια εντελώς.

    Βγάζουμε τα ψάρια με την σάλτσα τους σε πιατέλα.

    Απολαύστε τα.

    Το νόστιμο λαδάκι στην πιατέλα, απαιτεί φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

    Το περίφημο μοναστηριακό ζυμωτό της Πάτμου.

    Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η Κ. Μαρούλα και την ευχαριστούμε πολύ.

    σαβόρο - ψάρι σαβόρο - μπαρμπούνι ψάρι - μπαρμπούνι - μπαρμπούνια σαβόρο συνταγή - σάλτσα σαβόρο
    Διαφήμιση

    Εσύ με τι ψωμί θα συνοδεύσεις το φαγητό σου;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται