Εκτελεση
Φαγητο από την Πάτμο, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια μεσαίου μεγέθους αλλά δίνει καλύτερο αποτέλεσμα η μαρίδα
Τα καθαρίζουμε . Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε κατά βούληση.
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί. Τα αλευρώνουμε τα και λίγα λίγα τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μάθετε όλα τα μυστικά για το τέλειο τηγάνισμα των ψαριών εδώ. Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Για τη σάλτσα
Βάζουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο σε καθαρό τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο σε φέτες και το φρέσκο δεντρολίβανο.
Τα σοτάρουμε για 2-3΄.
Ξαναβάζουμε τα ψάρια στο τηγάνι με τα σκόρδα και το δεντρολίβανο.
Σβήνουμε με το ξύδι και σκεπάζουμε το τηγάνι.
Αφήνουμε 1′ και μετά σβήνουμε τη φωτιά.
Το αφήνουμε έτσι κλειστό μέχρι να κρυώσουν τα ψάρια εντελώς.
Βγάζουμε τα ψάρια με την σάλτσα τους σε πιατέλα.
Απολαύστε τα. Το νόστιμο λαδάκι στην πιατέλα, απαιτεί φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Το περίφημο μοναστηριακό ζυμωτό της Πάτμου.