• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
11
  • 1 kg μαρίδα φρέσκια
  • Λίγο αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για πανάρισμα

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελ. σκόρδο (κομμένες σε φέτες)
  • (1/3)-(1/2) φλ. ξύδι από κρασί
  • 5-6 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Φαγητο από την Πάτμο, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια μεσαίου μεγέθους αλλά δίνει καλύτερο αποτέλεσμα η μαρίδα

    Τα καθαρίζουμε . Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε κατά βούληση.

    Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί. Τα αλευρώνουμε  τα  και λίγα λίγα τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μάθετε όλα τα μυστικά για το τέλειο τηγάνισμα των ψαριών εδώ. Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

    Για τη σάλτσα

    Βάζουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο σε καθαρό τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο σε φέτες και το φρέσκο δεντρολίβανο.

    Τα σοτάρουμε για 2-3΄.

    Ξαναβάζουμε τα  ψάρια στο τηγάνι με τα σκόρδα και το δεντρολίβανο.

    Σβήνουμε με το ξύδι και σκεπάζουμε το τηγάνι.

    Αφήνουμε 1′ και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

    Το αφήνουμε έτσι κλειστό  μέχρι να κρυώσουν τα ψάρια εντελώς.

    Βγάζουμε τα ψάρια με την σάλτσα τους σε πιατέλα.

    Απολαύστε τα. Το νόστιμο λαδάκι στην πιατέλα, απαιτεί φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Το περίφημο μοναστηριακό ζυμωτό της Πάτμου.

    ψάρια μαρινάτα μαρίδα τηγανητη συνταγη πατμος αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου

    Δειτε και

    Βίντεο

    Εσύ με τι ψωμί θα συνοδεύσεις το φαγητό σου;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται