Ψαρονέφρι με ζεστή σάλτσα portobello

Ζουμερά μενταγιόν ψαρονέφρι με πλούσια κρεμώδη σάλτσα και σοταρισμένα μανιτάρια portobello. Ένα γευστικό, αρωματικό πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση!

Εύκολη
0:25

4 μερίδες

15 λεπτά

10 λεπτά

ψαρονεφρι με σαλτσα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες (μενταγιόν).
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Ροδίζουμε τα μενταγιόν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  4. Αφαιρούμε το κρέας και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  5. Προσθέτουμε τη γούστερ σως και αφήνουμε να μειωθεί στο μισό.
  6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος, και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  7. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια portobello σε φέτες. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  8. Σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με λίγο σκόρδο. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  9. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
  10. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. τυρί κρέμα στα ζεστά μανιτάρια και να ανακατέψουμε, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  11. Λίγο πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με φλέικς παρμεζάνας.
  12. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με την πυκνή, αρωματική σάλτσα και συνοδεύουμε με τα μανιτάρια portobello.
Απόρρητο