Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες (μενταγιόν).
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ροδίζουμε τα μενταγιόν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Αφαιρούμε το κρέας και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τη γούστερ σως και αφήνουμε να μειωθεί στο μισό.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος, και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια portobello σε φέτες. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με λίγο σκόρδο. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
- Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. τυρί κρέμα στα ζεστά μανιτάρια και να ανακατέψουμε, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Λίγο πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με φλέικς παρμεζάνας.
- Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με την πυκνή, αρωματική σάλτσα και συνοδεύουμε με τα μανιτάρια portobello.