Για το ψαρονέφρι
Κόβουμε πρώτα το ψαρονέφρι σε χοντρά μενταγιόν (φέτες).
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 2-3′ από κάθε πλευρά.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε την γούστερ σως και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος της στο μισό.
Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Για τα μανιτάρια
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Ραντίζουμε τα Portobello με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια να ψηθούν για λίγα λεπτά.
Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και ωμό ελαιόλαδο.
Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με φλέικς παρμεζάνας. Εναλλακτικά προσθέτουμε 1 κ.σ. τυρί κρέμα στα ζεστά μανιτάρια κι ανακατεύουμε να κρεμώσει το μείγμα.
Σερβίρουμε τα μενταγιόν με την πυκνή σάλτσα, γεμάτη αρώματα κρέατος και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια Portobello.