• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι (350 γρ. έκαστο)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ζωμό κρέατος ή κότας
  • 1/2 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. γούστερ σως
  • 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • Για τη ζεστή σαλάτα μανιταριών
  • 300 γραμ. μανιτάρια Portobello και ασπρομανίταρα
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγα φλέικς παρμεζάνας
  • λίγες σταγόνες λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψαρονέφρι με ζεστή σαλάτα

    Για το ψαρονέφρι με ζεστή σαλάτα Portobello και σάλτσα κρέμας, κόβουμε πρώτα το ψαρονέφρι σε χοντρά μενταγιόν (φέτες).

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 2-3′ από κάθε πλευρά.

    Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε την γούστερ σως και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος της στο μισό. Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Σερβίρουμε τα μενταγιόν με την πυκνή σάλτσα, γεμάτη αρώματα κρέατος και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια Portobello.

    Για τα μανιτάρια

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ραντίζουμε τα Portobello με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια να ψηθούν για λίγα λεπτά.

    Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και ωμό ελαιόλαδο.

    Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με φλέικς παρμεζάνας. Εναλλακτικά προσθέτουμε 1 κ.σ. τυρί κρέμα στα ζεστά μανιτάρια κι ανακατεύουμε να κρεμώσει το μείγμα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×