Ψαρονέφρι µε ζεστό ταµπουλέ

Υλικά

Για το ψαρονέφρι µε ζεστό ταµπουλέ

  • 600 γρ. ψαρονέφρι
  • 2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα μικρά ολόκληρα
  • 1/2 φλ. μαϊντανός
  • 1/4 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ψαρονέφρι

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λωρίδες και το βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα το λιγότερο στο ψυγείο, να μαριναριστεί.

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε μπολ με κρύο νερό για 15΄.

Στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά, να φύγουν όλα τα υγρά.

Σε μεγάλο τηγάνι γουόκ ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το μαριναρισμένο κρέας και σιγοψήνουμε γυρίζοντάς το για περίπου 8΄, έως ότου ψηθεί καλά.

Το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (1 κ.σ.), τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε για 2΄-3΄ να μαραθούν.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το πλιγούρι και τα αφήνουμε για 5΄ ανακατεύοντας.

Πασπαλίζουμε τα μυρωδικά, ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/psaronefri-me-zesto-tampoule/