Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπεν Μαρί
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Ξεκινάμε την ψητή φασολάδα φούρνου, βάζοντας τα φασόλια, σε κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για να μην διαλυθούν με το βράσιμο.
- Όταν μαλακώσουν (περίπου 45 λεπτά ) τα στραγγίζουμε.
- Στο μεταξύ ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Το αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και και το στραγγίζουμε.
- Το κόβουμε σε κομμάτια.
- Το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και το σέλερυ και σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, την καυτερή πιπεριά, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Ελέγχουμε την γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε τα φασόλια στην σάλτσα κι ανακατεύουμε.
- Όλο μαζί το βάζουμε σε ταψί.
- Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια μπέικον.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200ºC για 30 λεπτά μέχρι να πιει η φασολάδα τα ζουμιά της.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
- Κόβουμε μια σκελίδα σκόρδο στη μέση και την τρίβουμε πάνω στο ψωμί.
- Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε λαμαρίνα.
- Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνογια λίγα λεπτά να φρυγανιστούν.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Βάζουμε μια μπρουσκέτα σε πιάτο κι επάνω σερβίρουμε την πηχτή ψητή φασολάδα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.