Σερβίρετέ τη με τις αρωματισμένες χωριάτικες μπρουσκέτες και θα παραμιλάνε όλοι από τη νοστιμιά!

Σερβίρετέ τη με τις αρωματισμένες χωριάτικες μπρουσκέτες και θα παραμιλάνε όλοι από τη νοστιμιά!

  • προετοιμασία 35 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την ψητή φασολάδα φούρνου

  • 5-6 φέτ. μπέικον
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. σκόρδο (σπασμένες)
  • 1 καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κλων. σέλερι (ψιλοκομμένο)
  • 2 συσκ. ντοματάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 πιπεριά (καυτερή)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 500 γρ. φασόλια μέτρια (φασόλια χάντρες ή κόκκινα φασόλια)
  • Για τις μπρουσκέτες
  • 6 φέτ. ψωμί (χωριάτικο με προζύμι)
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ψητή φασολάδα φούρνου

    Ξεκινάμε την ψητή φασολάδα φούρνου, βάζοντας τα φασόλια, σε κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για να μην διαλυθούν με το βράσιμο.

    Όταν μαλακώσουν (περίπου 45 λεπτά ) τα στραγγίζουμε.

    Στο μεταξύ ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

    Το αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και και το στραγγίζουμε.

    Το κόβουμε σε κομμάτια.

    Το αφήνουμε στην άκρη.

    Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και το σέλερυ και σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το θυμάρι, την καυτερή πιπεριά, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

    Ελέγχουμε την γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Βάζουμε τα φασόλια στην σάλτσα κι ανακατεύουμε.

    Όλο μαζί το βάζουμε σε ταψί.

    Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια μπέικον.

    Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200ºC για 30 λεπτά μέχρι να πιει η φασολάδα τα ζουμιά της.

    Διαφήμιση

    Για τις χωριάτικες μπρουσκέτες

    Κόβουμε μια σκελίδα σκόρδο στη μέση και την τρίβουμε πάνω στο ψωμί.

    Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε λαμαρίνα.

    Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνογια λίγα λεπτά να φρυγανιστούν.

    Για το σερβίρισμα

    Βάζουμε μια μπρουσκέτα σε πιάτο κι επάνω σερβίρουμε την πηχτή ψητή φασολάδα.

    Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×