Pulled beef​

Pulled beef​ με λάπα μοσχάρι που αργοψήνεται μέχρι να γίνει τόσο μαλακό που μπορεί να μαδηθεί εύκολα με δύο πιρούνια. Το σερβίρουμε πάνω σε ψημένες πίτες με λίγο τζατζίκι και πατάτες τηγανητές.

Εύκολη
3:10

6-8

10 λεπτά

3 ωρες

pulled beef​ - λαπα μοσχαρι

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει τις εμφανείς λευκές μεμβράνες από τη μοσχαρίσια λάπα. Αφήνουμε το κρέας να έρθει
    σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το κύμινο, το σκόρδο και τη μουστάρδα.
  3. Στεγνώνουμε τη λάπα με απορροφητικό χαρτί και την αλείφουμε από όλες τις πλευρές με τον πελτέ κάνοντας μασάζ. Την πασπαλίζουμε παντού με το μείγμα μπαχαρικών, τρίβοντας να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
  4. Ανοίγουμε στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και απλώνουμε από πάνω ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
  5. Κάνουμε στο χαρτί μια στρώση με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, το θυμάρι και τη ρίγανη.
  6. Ακουμπάμε από πάνω το κρέας απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
  7. Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σε πακέτο και το σφραγίζουμε ερμητικά με το αλουμινόχαρτο γιατί βγάζει αρκετούς ζωμούς κατά το ψήσιμο.
  8. Μεταφέρουμε το πακέτο σε ταψάκι και ψήνουμε το κρέας σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 200°C μέχρι να πάρει θερμοκρασία, για περίπου 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε κατόπιν την ένταση του φούρνου στους 150°C και συνεχίζουμε το σιγανό ψήσιμο για 3 ώρες.
  9. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά σκεπασμένο. Ανοίγουμε στη συνέχεια το πακέτο και συλλέγουμε όλους τους ζωμούς του ταψιού σε σαλτσιέρα. Με προσοχή (γιατί λιώνει και διαλύεται), μεταφέρουμε το μαλακό κρέας με
    δύο σπάτουλες σε πιατέλα και το κόβουμε σε φαρδιές φέτες.
  10. Σερβίρουμε το τρυφερό μοσχαράκι με πατάτες τηγανητές και το περιχύνουμε με λίγους από τους ζωμούς του ταψιού.
  11. Εναλλακτικά, το διαλύουμε με δύο πιρούνια και το σερβίρουμε πάνω σε ψημένες πίτες με λίγο τζατζίκι. Σε κάθε εκδοχή σερβιρίσματος, περιχύνουμε το κρέας με λίγα από τα υγρά του ταψιού.
Απόρρητο