Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ
- Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και λίγο λάδι.
- Κάνουμε λοφάκι από ανάλογο αλεύρι και ανοίγουμε λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνουμε τα αυγά.
- Με πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να περνάμε μέσα στα αυγά αλεύρι. Η ζύμη θα τραβήξει όσο χρειάζεται. Ζυμώνουμε καλά να γίνει ελαστική.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη να μην κάνει πέτσα.
- Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι.
- Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή στρογγυλά και τα γεμίζουμε.
ΓΕΜΙΣΗ
- Ζεσταίνουμε το λάδι, αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1′ και το αφαιρούμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον καθώς και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο.
- Τα αλέθουμε στο μπλέντερ κι αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα ανακατεύουμε με το φρέσκο τυρί.
- Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά τον κρόκο αυγού με πινέλο.
- Κλείνουμε το ραβιόλια.
- Βράζουμε, σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 3′.
ΦΥΛΛΑ WON TON
- Εάν δεν φτιάξετε σπιτική ζύμη για ραβιόλια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα φύλλα won ton (40 φύλλα).
- Αραδιάζουμε τα μισά φύλλα won ton, βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά τον κρόκο αυγού με πινέλο.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Κόβουμε με κουπ πατ, δίνοντας στρογγυλό σχήμα. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν, πιέζοντας ελαφρά να φύγει ο αέρας.
ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
- Λιώνουμε το βούτυρο και αρωματίζουμε με το σκόρδο και το ψιλοκομμένο μπέικον.
- Όταν ροδίσει το βούτυρο, ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να βράσει για να πυκνώσει η σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο θυμάρι.
- Περιχύνουμε τα γεμιστά ραβιόλια.
Tips
- Ένα αυγό αναλογεί σε κάθε άτομο, δηλαδή για μια μερίδα φρέσκα ραβιόλια.