Εκτελεση
Η ζυμη
Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και λίγο λάδι.
Κάνουμε λοφάκι από ανάλογο αλεύρι και ανοίγουμε λακκούβα στη μέση.
Ρίχνουμε τα αυγά.
Με πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλα.
Ζυμώνουμε καλά να γίνει ελαστική.
Ξεκουράζουμε την σκεπασμένη να μην κάνει πέτσα.
Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή στρογγυλά.
Ανάλογα βέβαια και τι ζυμαρικό θέλουμε να φτιάξουμε. Ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία γεμίσματος.
Θέλουν βράσιμο για 3′ λεπτά.
Η γεμιση
Ζεσταίνουμε το λάδι, αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1′ και το αφαιρούμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον καθώς και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα ανακατεύουμε με το φρέσκο τυρί.
Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Αλευρώνουμε τον πάγκο.
Αν φτιάξαμε τη χειροποίητη ζύμη για ραβιόλια, ανοίγουμε πολύ λεπτό το φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι.
Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά τον κρόκο αβγού με πινέλο.
Κλείνουμε το ζυμαρικό.
Βράζουμε και τα μεν και τα δε, σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 3′.